Zenuwachtig... dit doe je er aan

Zenuwachtig voor een video interview?

Niets is zo vervelend als gierende zenuwen vlak voordat je voor een video interview aan de beurt bent. De eerste en belangrijkste tip is voorbereiding:

  • Plan en bereid je voor: Als je nerveus bent voor een bepaalde gebeurtenis, zoals een video interview maar ook voor een presentatie, plan dan vooraf tijd in en bereid je rustig voor. Dit kan helpen om je zenuwen te verminderen en je zelfvertrouwen te vergroten.

Hier zijn nog meer tips die je kunnen helpen om te ontspannen en je zenuwen onder controle te krijgen:

  • Vermijd cafeïne en suiker: Vermijd cafeïnehoudende dranken en suikerrijke voeding, omdat deze je hartslag en angstniveaus kunnen verhogen.
  • Ademhalingsoefeningen: Focus op je ademhaling en adem diep in en uit. Probeer je inademing iets langer te maken dan je uitademing. Door diep te ademen, verlaag je je hartslag en bloeddruk, waardoor je lichaam kan ontspannen.
  • Positief denken: Probeer positieve gedachten te hebben over de situatie waarin je je bevindt. Focus op wat je wel kunt in plaats van wat er mis kan gaan.
  • Lichamelijke activiteit: Doe vooraf wat lichte lichamelijke activiteit, zoals een wandeling maken of wat stretchoefeningen doen. Dit kan helpen om overtollige spanning in je lichaam te verminderen.
  • Muziek luisteren: Luister naar muziek die je helpt te ontspannen en je stemming verbetert. Dit kan helpen om je af te leiden van de zenuwen en je te laten ontspannen.
  • Visualisatie: Stel jezelf voor dat je de situatie waarin je je bevindt succesvol doorloopt en hoe het voelt om dit te doen. Dit kan helpen om je te kalmeren en je zelfvertrouwen te vergroten.
  • Praat erover: Bespreek je zenuwen met de videocrew. Ze zullen je helpen om je meer op je gemakt te voelen en kunnen tips met je delen.
  • Ontspanningstechnieken: Probeer vooraf ontspanningstechnieken zoals yoga, meditatie of progressieve spierontspanning. Ga zitten of liggen en span en ontspan je spieren in volgorde van je lichaam, te beginnen bij je tenen en langzaam omhoog te werken tot aan je hoofd. Dit kan helpen om je te ontspannen en je geest te kalmeren.
  • Wees aardig voor jezelf: Wees vriendelijk en zorgzaam voor jezelf, in plaats van jezelf onder druk te zetten. Het is oké om nerveus te zijn en fouten te maken. Wees mild voor jezelf en weet dat je je best doet.

Wil je meer weten over dit onderwerp, of kan ik je een keer helpen met je volgende videoproductie? Neem dan gerust contact met mij op. Ik hoor graag van je.

Scroll naar top