Zelfstandig videomaker

Sinds januari 2009 werk ik als zelfstandig videomaker – zzp video maker – en heb ik voor heel veel verschillende klanten video content mogen creëren.

Over mijzelf 

Maar mijn verhaal begint niet bij video, maar bij muziek. In 1996 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam als klassiek musicus met dwarsfluit als hoofdvak. Hoewel ik niet meer actief muziek speel, is mijn kennis van muziek en geluid nog altijd erg handig bij het maken van video’s. Het vinden van de juiste sfeer en muziek voor een video is voor mij geen probleem en ook audio-nabewerking is een koud kunstje als je weet wat je moet doen!

Klaar voor interview
Monteren in FCP

Voordat ik mij volledig op video richtte, werkte ik jarenlang in de IT als consultant. Ik hield mij bezig met user experience design en digitale communicatie voor diverse bedrijven. Ook was ik een aantal jaar teamlead webcommunicatie voor een internationaal bedrijf. Deze achtergrond  in digitale communicatie kan ik in mijn videowerk uitstekend inzetten voor mijn klanten.

Hoe ben je begonnen met video?

Voor mij was het geen toeval dat ik in de wereld van videoproductie terecht kwam. Fotografie was altijd al een hobby en in 2004 besloot ik een videocamera te pakken om een ‘filmpje’ te maken. Ik was meteen verkocht en wist dat ik hier verder mee wilde gaan.

Om mijzelf verder te ontwikkelen, heb ik diverse opleidingen, cursussen en workshops gevolgd op het gebied van videoproductie, audio, montage en camera.

En sindsdien werk ik met plezier voor veel grote bedrijven om corporate videoproducties te maken. Gespecialiseerd in B2B producties. Zoals video’s voor nieuwe producten en diensten, congressen, evenementen en bijeenkomsten, employee branding, marketing en recruitment video’s.

Wat maakt dit werk zo bijzonder?

Als videomaker vind ik de veelzijdigheid het mooiste aan mijn werk. Geen dag is hetzelfde. Soms ben ik bezig met de montage achter mijn computer, terwijl ik de andere dagen op pad ben om te filmen. Het is een avontuur waarbij ik veel mensen ontmoet met unieke verhalen en op bijzondere locaties kom.

Welke bijzondere locaties heb je bezocht als filmmaker?

Als videomaker kom ik op de meest uiteenlopende plekken. Zo heb ik gefilmd op de startbaan van Schiphol met een rijdende Boeing 787 op slechts 30 meter afstand, in een olieraffinaderij, een hondenvoerfabriek, operatiekamers, tijdens het EK voetbal en de Giro d’Italia, backstage bij concerten, bij de introductie van nieuwe auto’s en in een cleanroom waar satellietonderdelen worden gemaakt. De lijst met bijzondere locaties (en leuke anekdotes) is eindeloos!

Coachen
Kaasplank

En wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ben ik vaak in de keuken te vinden om iets lekkers te bereiden. Daarnaast ben ik een echte kaasliefhebber en geniet ik van een mooi glas goede wijn.

Als ik niet in de keuken sta, kun je me vinden tijdens een wandeling, gamend op mijn Playstation, luisterend naar muziek, kijkend naar films of samen met vrienden bij een gezellig vuurtje in de tuin.

Mijn favoriete vakantiebestemmingen zijn Toscane, Duitsland en Schotland. Qua muziek kan ik genieten van zowel Beethoven als Nightwish en mijn favoriete games zijn Assassins Creed en GTA.

Neem contact op om over je volgende videoproject te praten. Ik help je graag verder met informatie, ideeën, tips en tricks.

Scroll naar boven