Over mijzelf

In januari 2009 ben ik gestart als zelfstandig videomaker. Voor veel verschillende klanten heb ik sindsdien mooie video content mogen maken. 

Wat is mijn achtergrond?

In 1996 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium als klassiek musicus met hoofdvak dwarsfluit. Ik luister nog altijd graag naar klassieke muziek maar speel zelf niet meer. 

Kennis van muziek is wel superhandig als je video aan het maken ben: het lukt altijd om de juiste muziek en de juiste sfeer te vinden. Maar ook audio-nabewerking gaat beter als je weet hoe geluid in elkaar steekt!

Lange tijd heb ik in de IT gewerkt als consultant. Ik hield mij o.a. bezig met user experience design en het verzorgen van digitale communicatie. Een aantal jaren was ik manager webcommunicatie voor een internationaal bedrijf.

Hoe ben je met video begonnen?

Dat was niet toevallig. Fotografie was altijd al een hobby en in 2004 pakte ik een videocamera om een ‘filmpje’ te maken. Er was geen weg meer terug.

Ik heb diverse opleidingen, cursussen en workshops gevolgd op het gebied van videoproductie, audio, montage en camera. Met als resultaat dat ik voor mijzelf kon starten.

Wat vind je het mooiste van dit werk?

De veelzijdigheid vind ik het mooist. Elke dag is anders. Soms zit je achter de computer om te monteren, dan weer ga je een paar dagen op pad om te filmen. Het is een avontuur. Je ontmoet veel verschillende mensen met bijzondere verhalen. En je komt op bijzondere plekken.

Op welke bijzondere plekken heb je gefilmd?

Als filmmaker kom je overal. Wat dacht je van de startbaan op Schiphol met een rijdende 787 op 30 meter voor je neus. Of een olieraffinaderij, een hondenvoerfabriek, operatiekamers, EK-voetbal, Giro, backstage bij concerten, introductie van nieuwe auto’s en een cleanroom waar satelietonderdelen worden gemaakt. De lijst is eindeloos!

En wat doe je in je vrije tijd?

In de overgebleven uurtjes duik ik de keuken in om lekker te koken en ik lust graag een paar fijne stukjes kaas met een goed glas wijn.

Ook goed: wandelen, een avondje gamen op de Playstation, muziek luisteren, film kijken of met vrienden in de tuin zitten bij een vuurtje.

Favoriete vakantiebestemmingen: Toscane, Duitsland en Schotland.
Muziek: van Beethoven tot Nightwish
Games: Assassins Creed, GTA

 

Scroll naar top