Wat kost een bedrijfsvideo

Bedrijfsvideo’s zijn er in vele soorten en maten. Hieronder vind je enkele voorbeelden van verschillende soorten video’s, samen met een ruwe schatting van de kosten.

Ik heb voor deze opsomming een aantal website bezocht van videoproductiebedrijven en dit gecombineerd met mijn ervaringen.

Bedenk wel dat deze cijfers sterk kunnen variëren, afhankelijk van de locatie, aantal draaidagen, complexiteit, apparatuur, specifieke wensen van het project en veel andere factoren. Vraag vooraf om een kostenindicatie voor je videoproject. Neem daarvoor even contact op!

Bedrijfsvideo:

Een bedrijfsvideo kan over veel onderwerpen gaan en is meestal gebaseerd op interviews met medewerkers, beelden van het kantoor, de omgeving en de dagelijkse activiteiten van het bedrijf.
Kosten: €1250 – €2500

Klantsuccesverhaal

Laat zien hoe succesvol jouw project of product bij de klant wordt ingezet. Laat de klant over jou vertellen: dat is altijd een ijzersterk verhaal. Meestal zie je interviews met de klant en beelden van de locatie waar het project uitgevoerd is.
Kosten: €1250 – €2750

Korte videopitch

Een pitch waarin 1 persoon iets verteld over zijn/haar werk of over een project. Vaak niet langer dan 1 tot 2 minuten en voorzien van afwisselend sfeerbeeld.
Kosten: €750 – €1250

Productdemo video

Een video die de functies en voordelen van een product laat zien, met mogelijk gebruik van grafische elementen en eenvoudige animaties.
Kosten: €1500 – €3000

Aftermovie van een bedrijfsevenement

Een video die de hoogtepunten van een bedrijfsevenement vastlegt met sfeershots, korte interviews met sprekers en reacties van deelnemers. Eventueel met fragmenten uit presentaties.
Kosten: €1250 – €2000

Animatievideo

Een geanimeerde video. Dat kan bijvoorbeeld een instructievideo met grafische elementen zijn over een nieuw computersysteem, kosten: vanaf €1250, of een echte geanimeerde video met cartoons en karakteranimaties: vanaf €10.000 (deze laatste categorie maak ik niet zelf).

Webtalk

Een tafelgesprek van 2 of meer personen over een onderwerp met verdieping en discussie. Qua lengte kan het uiteenlopen van 3 minuten tot 20 minuten.
Kosten: €1000 – €3000

Documentaire

Een langere video die een diepere verkenning van een onderwerp of bedrijf biedt, met mogelijk interviews, verhalende elementen, voice-overs, meerdere draaidagen gedurende een lange periode etc.
Kosten: vanaf €10.000 (sterk afhankelijk van de productieomvang en complexiteit)

Reclamespot

Een korte, pakkende video die wordt uitgezonden op tv of via online platforms. Dat kan eenvoudig zijn zoals een paar seconde voor een simpele YouTube preroll, kosten: vanaf €750, of zeer complexe tv-reclame, kosten: vanaf €20.000 (ik maak overigens geen tv-reclames).

Al deze schattingen zijn algemeen en de daadwerkelijke kosten kunnen sterk variëren. Voor nauwkeurige prijsinformatie neem je het beste contact op. Op basis van de details die over jouw videoproject al bekend zijn kan er dan een kostenindicatie gemaakt worden.

Scroll naar boven