Werkwijze | Erwin van Dijck Videoproducties
06 - 54 231 332     info@erwinvandijck.com

Werkwijze

De productie van een video volgt globaal de volgende stappen:

1. Intake

Elke video begint met een plan. Soms heb je al een idee wat voor video je nodig hebt, en soms help ik klanten om een concept te ontwikkelen. In een gesprek, per mail, of telefonisch, bespreken we alle details zodat duidelijk is wat de wensen en mogelijkheden zijn. Als er al een briefing of een creatief concept is dan wordt deze gebruikt als uitgangspunt. Daarop volgt een vrijblijvende prijsopgave (offerte) en soms ook een synopsis van de video zoals deze besproken is.

2. Voorbereidingen

Samen met de opdrachtgever wordt er een briefing voor de video of een script gemaakt. Hier staan alle details in: de verhaallijn, welke personen zijn er te zien, wat voor beelden komen langs, de sfeer van de video, uitgeschreven teksten en vragen/antwoorden voor interviews, planning en logistiek etc. Nu kunnen ook data ingepland worden voor de shoot.

3. Opnames

Dan is de dag aangebroken dat de opnames gemaakt worden. Kisten met apparatuur en grote statieven met flinke camera's worden naar binnen gereden. Camera, licht, geluid, en alles wat nodig is voor een mooie video worden in gereedheid gebracht. Alle interviews en sfeerbeelden worden gefilmd. Soms gaat er een assistent of interviewster mee maar vaak wordt de rol van interviewer vervuld door een medewerker van de opdrachtgever. Ik ben verantwoordelijk voor het camerawerk en de regie.

4. Montage

Daarna is het tijd voor de montage. Uit alle puzzelstukjes wordt een film gemaakt. Met muziek, de juiste beelden, quotes, graphics, logo's, passende voice over stemmen, geluidseffecten, audionabewerking, kleurcorrectie... Er komt heel veel bij kijken voordat een video 'af' is. De opdrachtgever krijgt een 'ruwe versie' te zien om feedback op te geven. Daarna wordt de video voltooid.

5. Aflevering

Met het opleveren van de 'final cut' is de video gereed. Het resultaat van alle inspanningen is een mooie video die gezien mag worden. Je kunt de video uploaden naar YouTube of naar andere videodiensten zodat iedereen hem kan zien. Eventueel voorzien van ondertiteling. En embedden op je website, linken via social media en nog veel meer. Interne video's of video's met een speciaal doel worden op een andere manier getoond.

Bij een kleine productie volgen al deze stappen elkaar snel op. Een kort internetfilmpje kan al binnen één dag gereed zijn De meeste projecten hebben een doorlooptijd tussen de 1 en 3 weken. Uitgebreide producties hebben natuurlijk wat langer tijd nodig.