Zelf je bedrijfsfilm maken? | Erwin van Dijck Videoproducties
06 - 54 231 332     info@erwinvandijck.com

Zelf je bedrijfsfilm maken?

Iedereen kan met een videocamera en een computer zelf een bedrijfsfilmpje in elkaar kunt zetten. Met je iPad kun je tegenwoordig een prima ‘bedrijfsfilm’ maken. En er zijn al commercials die met de iPhone gemaakt zijn!

Met een beetje talent en experimenteren kun je leuke dingen maken. Handycam op statief, los microfoontje eraan. Maar onderschat niet wat er allemaal bij komt kijken om echt een kwalitatief goede video te produceren!

Camera bewegingen, compositie, verhaallijn, licht, geluid, montage, beeldcorrectie… allemaal onderwerpen waar je wel iets van af moet weten om een goede film te maken. En voor je dat allemaal onder de knie hebt ben je zo maar een paar maanden tot jaren verder.

Daarom kun je beter een professional inhuren om je te helpen. Want je wilt toch een goede kwaliteit film zodat je naar de buitenwereld en je medewerkers ook professioneel overkomt?

Voor het bouwen van een nieuwe website bel je een internetbedrijf. De tijd is voorbij dat je op je zolderkamer ‘s avonds met Frontpage en notepad een paar html pagina’s in elkaar zet. Net als de nieuwe huisstijl: die wordt gemaakt door een grafisch vormgever. Foldermateriaal? Drukwerk? Een goede DTP-er. Logisch.

En voor het maken van een film bel je dan ook een videomaker. Iemand met kennis van het vak, de juiste hardware, ervaring en verstand van zaken. Het gaat sneller, het resultaat is top en het is nog goedkoper ook.