Voor elke filmklus het juiste gereedschap | Erwin van Dijck Videoproducties
06 - 54 231 332     info@erwinvandijck.com

Voor elke filmklus het juiste gereedschap

Wie mij aan het werk heeft gezien of al een tijdje heeft gevolgd weet dat ik met een mooie RED  camera heb gewerkt. Verleden tijd ja! Want de RED is inmiddels ingeruild.

Dat vind ik wel een beetje jammer om eerlijk te zijn. De RED camera stond altijd garant voor prachtig mooi beeld en werken met 16 bit RAW videobeelden is zeer prettig. Ik heb er met veel plezier mee gewerkt.

Maar in de dagelijkse praktijk en met de opdrachten die ik uitvoer is een RED niet altijd de handigste oplossing.

Met accessoires erop weegt het toch al gauw 8 kilo en dat is veel als je een hele dag op een evenement moet rondlopen. En tamelijk intimiderend als je alleen maar een videospeech van een minuut op moet nemen. Niet praktisch.

De hoeveelheid harde schijfruimte nodig voor al dat al 4K geweld is gigantisch. De kast staat vol met harde schijven voor backup!

En dan is er de snelheid. Met een RED camera kun je niet ‘run & gun’ werken. Je hebt tijd nodig. Rustig instellen, testshot maken… Maar in veel situaties waar ik film is snelheid essentieel. Een shot kan maar één keer en moet er meteen perfect op staan.

Uiteindelijk was RED camera dus niet voor elke klus de juiste tool. Daarom ben ik overgestapt naar Sony camera’s. Meervoud!

Inmiddels heb ik meerdere Sony camera’s om videoproducties mee uit te voeren. Van klein naar groot. Run & gun camera’s zoals de FS5 die handig zijn op events of voor docu werk. En schoudercamera’s zoals de FS7 voor het zwaardere werk als de beeldkwaliteit echt subliem moet zijn. Een A7R2 voor op de stabilizer en een X3000 action cam.

Alle camera’s hebben uitwisselbare lenzen, accu’s, geheugenkaarten, zelfde bediening, zelfde menustructuur, zelfde soort codec.

Dit zijn moderne camera’s van een nieuwe generatie, allemaal 4K en met voordelen zoals mooier beeld, betere kleuren, meer dynamisch bereik en betere in-camera processing.

Voor elke filmklus het juiste gereedschap.