Filmen van het publiek tijdens een evenement | Erwin van Dijck Videoproducties
06 - 54 231 332     info@erwinvandijck.com

Filmen van het publiek tijdens een evenement

  • Filmen van publiek

Als we filmen op een openbaar evenement, bijvoorbeeld een congres, kick-off of bijeenkomst, dan filmen we publiek. En soms vragen we ze ook nog een quote of reactie. Dat levert leuke video’s op!

Maar het is onmogelijk om aan iedere bezoeker te vragen of hij/zij toestemming geeft voor het gebruiken van het videomateriaal.

Daarom adviseer ik om in de uitnodiging, op het ticket, of op de website van het evenement duidelijk te melden dat er foto- en filmopnames worden gemaakt.

Dit is de tekst die ik aan opdrachtgevers ter beschikking stel:

 

Bij dit evenement worden video opnames gemaakt. Wanneer je aan dit evenement deelneemt, geef je de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden.

 

En als het mogelijk is dan verzoek ik of de eerste spreker of de dagvoorzitter bij de opening van het evenement kan melden dat er video opnames worden gemaakt en waarvoor dat dan gedaan wordt.

Dan is iedereen geïnformeerd. Niemand kijkt meer vreemd op en het scheelt veel vragen en opmerkingen.

En ook voor interne bedrijfsevenementen is het prettig als bij aanvang van het programma gemeld wordt dat er opnames worden gemaakt.

Een bordje ophangen bij de entree vanhet evenement kan ook.