FAQ | Erwin van Dijck Videoproducties
06 - 54 231 332     info@erwinvandijck.com

FAQ

Een vaste prijs voor een video is er niet, want het gaat niet per strekkende meter (of beter gezegd: per minuut). Elke videoproductie is net weer een beetje anders. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de prijs: hoe lang wordt de video, hoeveel moet er gefilmd worden en welke extra's zijn nodig. Als je een duidelijke omschrijving hebt van de video die je zoekt dan kan ik een vrijblijvende offerte/prijsindicatie voor je maken.
Dat kan dezelfde dag nog zijn voor een korte videospeech of een reportage die zeer snel online moet zijn. Maar de meeste projecten hebben een doorlooptijd tussen de 1 en 3 weken. Uitgebreide producties hebben natuurlijk wat langer tijd nodig.
Zeker! Meestal is YouTube het makkelijkst. Het werkt uitstekend, op elk platform, alle techniek en functionaliteit is al gemaakt en het is na Google de grootste zoekmachine. Klanten krijgen altijd een voor YouTube geoptimaliseerd video bestand geleverd.
Een korte informatieve video is gemiddeld 3 ~ 4 minuten. Dit is ook de gemiddelde aandachtspanne voor een video op internet.
Als je teksten gaat voorbereiden, reken dan op 100 woorden tekst per minuut video. Pak de stopwatch erbij en kijk hoelang de tekst is als je hem zelf rustig voorleest! Hou het kort en beknopt! In een video ben je ook tijd kwijt aan intro, outro en tussenblokjes.
Absoluut. Ondertiteling wordt vaak toegevoegd. Ik werk hiervoor samen met vertaalbureaus en ondertitelaars.
Bij elke productie krijgt je een ongelimiteerd gebruiksrecht om de video in te zetten en uit te zenden waar je maar wilt, voor onbepaalde tijd. Daarvoor hoeven ook geen herhalingsfees betaald te worden of buy-outs. Ik houd het graag simpel. Wat daar echter niet onder valt is het verkopen van het video materiaal of het opnieuw monteren.
In principe werk ik met beelden die ik zelf heb gefilmd. Dan weet ik wat er aan beeld is en kan ik de kwaliteit waarborgen. Materiaal aanleveren kan, maar reken op extra kosten om te spotten en om het materiaal om te zetten voor gebruik in de montage.
Ja. Het is een handig hulpmiddel als het heel belangrijk is dat je de juiste teksten en formuleringen uitspreekt. Maar onderschat het niet. Werken met een autocue is lastiger dan je denkt. Bij veel personen merk je onmiddelijk dat ze aan het voorlezen zijn. Lees hier meer over de autocue.
In principe niet. Ik lever een compleet en gemonteerd videoproduct af. Bronbestanden vallen daar niet onder. Mocht je die toch nodig hebben dan moeten er afspraken gemaakt worden over het gebruiksrecht, auteurs- en eigendomsrecht en moeten een aantal technische aspecten doorgesproken worden. Hier zijn kosten aan verbonden.