De videoproductie

Aantrekkelijke video content is een must-have. Het is de beste manier om je doelgroep te bereiken. En dat kun je zien aan het enorme aantal videoproducties dat gemaakt wordt. Internet en social media staan er vol mee! Dagelijks worden we door beelden gebombardeerd.

YouTube, Vimeo, Facebook, Instagram en LinkedIn zijn uitstekende platformen om publiek te bereiken en impact te maken.

De keuze om zelf ook een videoproductie in te zetten voor marketing en communicatie is daarom snel gemaakt. Maar dan?

Stap 1: besluiten om een video te gaan maken

Elke video begint met een idee en een doel. Misschien heb je daar zelf al uitgebreid over nagedacht. Ik kan je eventueel bij helpen. Als videomaker kan ik met je meedenken en mijn ervaring delen. Er zijn veel mogelijkheden en leuke concepten te bedenken!

Video kan uitstekend ingezet worden bij het lanceren van nieuwe diensten en producten. Of bij het voorstellen van collega’s. Ook bij recruitment, interne communicatie en marketing is video onmisbaar.

En wat dacht je van het herbeleven van een evenement, een feest of gewoon om naamsbekendheid te vergroten. Het kan allemaal met video.

Alle ideëen en wensen inventariseren we en zet ik om in een creatief plan. Dat kan heel beknopt zijn voor een korte en eenvoudige film (dan is het een briefing), maar het kan ook een volledig script zijn met vooraf bedachte teksten en scenes (script).

Stap 2: de uitvoering

Ik help klanten bij alle facetten van een videoproductie. Dat begint met de voorbereidingen en loopt tot en met het filmen en monteren. En altijd in een goede samenwerking met de opdrachtgever want dat vind ik belangrijk.

De volgende stappen kun je verwachten:

  • Bedenken concept/idee
  • Uitwerken in briefing en/of script
  • Plannen en afspraken maken, logistiek regelen
  • De opname zelf, één of meerdere dagen
  • Extra’s die uitbesteed worden zoals animaties of voice-overs
  • Montage en oplevering eerste versie
  • Iteratie-rondes en oplevering finale video
  • Verspreiding en live zetten

Ik film met eigen apparatuur en ik heb een comfortabele montagestudio ter beschikking. Waar nodig schakel ik andere professionals in.

Ik zorg ook voor passende achtergrondmuziek, voice overs, animaties of ondertiteling (dat is belangrijk voor goede vindbaarheid van een video!).

Wat kost het en wanneer is het af?

Dat zijn de twee meest gestelde vragen. Een vaste prijs voor een video is er niet. Video gaat niet per strekkende meter of beter gezegd: per minuut. Elke videoproductie is net weer een beetje anders. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de prijs. Denk daarbij aan de lengte van een video, hoeveel er gefilmd moet worden, aantal camera’s, de lokatie en welke extra’s zijn nodig.

Voor elk project maak ik een vrijblijvende offerte/prijsindicatie. Neem contact met me op voor een offerte. Of lees alvast meer over de prijzen.

Wanneer is de video gereed? Soms kan een video dezelfde dag nog gereed zijn zoals bij een nieuwsgebeurtenis. Maar de meeste videoproducties hebben een doorlooptijd van 1 tot 4 weken. Uitgebreide producties hebben wat meer tijd nodig.